Parkovanie v košickej univerzitnej nemocnici. Výrazné zmeny niektorých nepotešia

KOŠICE – V Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice dochádza od 1. januára 2024 k úprave režimu parkovania vo všetkých jej areáloch. Prioritou je sprehľadniť a uľahčiť parkovanie pacientom, a tiež zamestnancom nemocnice.

Parkovanie UNLP Košická UNLP zavádza od prvého dňa nového roka novinky v parkovaní. Foto: Daniela Pirschelová

Zavedením nového parkovacieho modelu očakávajú odľahčenie parkovacích plôch, ktoré boli doposiaľ preťažené. „Štvorhodinové parkovanie zdarma v našich areáloch totiž využívali aj iné osoby ako pacienti, návštevy či zamestnanci UNLP. Modernizáciou a zavedením overovania parkovacích lístkov chceme zlepšiť podmienky parkovania,“ uviedol riaditeľ UNLP Ľuboslav Beňa s tým, že regulácia parkovania je nevyhnutná. „Vďaka modernizácii parkovacieho systému môžeme získané prostriedky podľa potreby investovať do ďalšieho technického zabezpečenia parkovísk, a tiež do údržby komunikácií, ktorá je v našej réžii,“ povedal Beňa.

Areál na Rastislavovej patrí do zákonom chránenej pamiatkovej zóny vrátane historického parku, areál na Triede SNP je v susedstve iných zdravotníckych zariadení, ktoré majú parkovanie spoplatnené. Nachádza sa tu aj Lekárska fakulta UPJŠ Košice. „Zľava z parkovného bude od 1. januára 2024 platiť výlučne pre pacientov, ktorým bola poskytnutá zdravotná starostlivosť na medicínskych pracoviskách UNLP Košice, a pre ich návštevy,“ informovala Monika Krišková z komunikačného oddelenia.

Zavádza sa aj nový cenník parkovného v obidvoch nemocničných areáloch. Foto: Archív nemocnice

Všetky ostatné vozidlá, ktoré využijú parkovanie v niektorom z areálov UNLP bez potvrdeného parkovacieho lístka, prípadne bez parkovacej karty vydanej UNLP, budú parkovať za úhradu podľa platného cenníka, ktorý je uverejnený na webe UNLP.

„V uplynulých týždňoch sme doplnili nové závory, moderný kamerový systém s rozpoznávaním evidenčných čísel vozidiel, ako aj softvér na validáciu parkovacích lístkov na zdravotníckych pracoviskách. Vytvorili sme parkovacie zóny pre parkovanie zamestnancov, pacientov, ako aj návštevníkov UNLP. Zaškolili sme zdravotnícky personál na prácu s vyššie uvedeným softvérovým systémom,“ skonštatoval Igor Havrila, námestník pre technicko-prevádzkový úsek UNLP. Zdôraznil, že sú pripravené centrálne parkovacie pokladne a platobné terminály, ako aj značenia jednotlivých zón, ktoré uľahčia návštevníkom UNLP orientáciu v nemocničných areáloch.


Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok
Nielen zvolenie predsedu parlamentu je poznačené sporom medzi koaličnými stranami Hlas a SNS. Ďalšou témou je spor o zloženie Rady STVR a osobu nového generálneho riaditeľa telerozhlasu.
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok