Starosta Igor Petrovčik kritizuje postup polície pri vyšetrovaní nehody pri Auparku. Podal trestné oznámenie

KOŠICE – Starosta mestskej časti Košice-Staré Mesto Igor Petrovčik zvolal tlačovú konferenciu ako reakciu na dopravnú nehodu, ktorá sa stala 21. decembra minulého roku v centre Košíc pri obchodnom centre Aupark. Zároveň informoval verejnosť o podaní trestného oznámenia na prokuratúru a podnetu na policajnú inšpekciu.

Tlačová konferencia Igor Petrovčík Poslanci mestskej časti Staré Mesto vyslovili nedôveru starostov. Ilustračné foto Foto: Redakcia

Nehoda, ktorá sa stala v predvianočnom období pri OC Aupark v čase, keď sa nachádzalo množstvo ľudí na trhoch pred nákupným centrom a tiež v okolí nákupného centra, otriasla širokou verejnosťou. Vodič zeleného audi stratil kontrolu nad vozidlom, narazil do zvodidiel na vyvýšenom ostrovčeku a poškodil výklady a sklenené výplne na budove, čím spôsobil škodu okolo 20-tisíc eur.

Táto nehoda vyvolala búrlivé diskusie v sociálnych médiách, pretože vraj ide o vodiča, ktorý je podľa reakcií známy rýchlou jazdou. 26-ročný mladík v deň nehody pravdepodobne neprispôsobil rýchlosť jazdy poveternostným podmienkam a stavu vozovky, čo viedlo k šmyku vozidla a následnému nárazu do zábradlia na vyvýšenom ostrovčeku. Vodič však vyviazol len s pokutou a k dnešnému dňu sa za svoju nezodpovednú jazdu ani neospravedlnil. Prítomnosť alkoholu sa uňho však nepotvrdila.

Podľa medializovaných informácií majiteľom auta je Michal Janočko, syn Vladimíra Janočka, bývalého futbalového reprezentanta, ktorý hral aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. Starosta ako svedok tejto nehody otvorene kritizuje postup dopravnej polície, ktorá podľa neho mala podrobiť dychovej skúške aj ďalších členov posádky. Ešte na konci roka verejnosť informoval o zvažovaní podania trestného oznámenia a klasifikovaní udalosti ako všeobecné ohrozenie, čo na tlačovej konferencii vo štvrtok aj potvrdil.

Vo štvrtok ráno tiež podal podnet na policajnú inšpekciu. Starosta by týmto chcel poukázať na problém cestných pirátov v meste. Hoci si táto nehoda, našťastie, nevyžiadala žiadne obete či zranených, podľa jeho slov voči tomu nemôže byť ani ako občan tohto mesta, ani ako starosta ľahostajný. V čase nehody sa v blízkosti nachádzal aj so svojou dcérou.


Atentát na premiéra Róberta Fica bol spočiatku klasifikovaný ako pokus o úkladnú vraždu. Prekvalifikovanie atentátu na teroristický útok zo strany prokuratúry bolo pomerne prekvapivé pre chýbajúci motív, na čo nedávno upozornil aj Najvyšší súd SR.…
Prejsť na článok