Šport niekedy býva krutý. Jasná napriek zraneniu Vlhovej dopadla výborne

Ako je známe, víkendové preteky Svetového pohára v Jasnej sa neskončili dobre pre domácu reprezentantku Petru Vlhovú, ktorá sa už počas prvého súťažného dňa škaredo zranila. To síce zarmútilo slovenských priaznivcov, na druhej strane si však užívali prítomnosť lyžiarskych hviezd z celého sveta a po nútenom odstúpení Vlhovej povzbudzovali ďalšie pretekárky.

vlhová Na snímke fanúšikovia slovenskej lyžiarky Petry Vlhovej počas prvého kola obrovského slalomu žien v rámci Svetového pohára v alpskom lyžovaní v Jasnej 20. januára 2024. Foto: Michal Svítok/TASR

V konečnom účtovaní sa tak dá hovoriť o úspešnom a najmä dobre zorganizovanom športovom sviatku, hoci trpká pachuť zo zranenia Slovenky zostane.    

Pred štartom pretekov bolo jasné, že Petra Vlhová chce pred vlastnými fanúšikmi na svojom domácom kopci predviesť čo najlepšie výkony a dostať sa na medailové stupienky v obrovskom slalome i slalome. Napokon jej účinkovanie pred tisíckami divákov na ľadom pokrytej trati v Jasnej trvalo iba zopár sekúnd. Po páde namiesto ceremoniálu pre víťazky putovala do nemocnice.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami