Biden: USA pracujú na sprostredkovaní šesťtýždňového prímeria v Pásme Gazy

Biden: USA pracujú na sprostredkovaní šesťtýždňového prímeria v Pásme Gazy. Dodal, že civilisti v meste Rafah na juhu Pásma Gazy "musia byť chránení".

Joe Biden Prezident Joe Biden. Foto: TASR/AP

„Kľúčové prvky dohody sú na stole“, hoci „ešte stále existujú medzery“, povedal Biden počas stretnutia s jordánskym kráľom Abdalláhom II. v Bielom dome.

Jordánsky kráľ uviedol, že Bidenovo vodcovstvo je „kľúčom k riešeniu tohto konfliktu“. „Potrebujeme trvalé prímerie. Táto vojna musí skončiť,“ vyhlásil. Pozemná ofenzíva izraelskej armády v Rafahu by podľa jeho slov s určitosťou spôsobila ďalšiu humanitárnu katastrofu. Obaja lídri hovorili aj o úsilí na zabránenie rozšíreniu konfliktu medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas.

(tasr, afp, ap)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok