Podozrivý muž nazeral do zaparkovaných áut

NÁMESTOVO – Podozrivo sa správajúci muž sa podľa svedkov prechádzal po parkovisku a nazeral do áut. Hoci nedošlo k žiadnej krádeži, podobné typy ľudí sa pohybujú po parkoviskách na celom Slovensku.

f3341ddb-c92f-4ed0-9b05-018cedbb6c6e (1) Ku krádeži nedošlo, vodiči by to však mali brať ako pripomienku. Foto: Google

Na podozrivého muža upozornila žena na sociálnych sieťach. „V Námestove pri Pepcu chodí pán s Billa taškou okolo každého auta a pozerá dnu,“ uviedla na Facebooku. Žilinskému Štandardu sa podarilo porozprávať so svedkom, ktorý muža vyspovedal. „Tiež sme ho videli. Šli sme autom za ním, zastavili sa a opýtali sa ho, čo robí. Odpovedal nám, že cíti dym a kontroluje, či niektoré auto nehorí,“ prezradil nám svedok.

Niektorí ľudia v takomto prípade prepadnú davovej psychóze a snažia sa podozrivých ľudí zadržať, hoci ku žiadnemu trestnému činu nedošlo. Žilinský Štandard oslovil aj Mestskú políciu Námestovo. Pýtali sme sa, či je spomínané parkovisko pod dozorom kamerového systému. Odpoveď nám však do uzávierky neprišla.

Pri odchode z auta si svoje cennosti (finančnú hotovosť, peňaženku, mobil či notebook) zoberte radšej so sebou. Zamknuté v aute nemusia byť v bezpečí, a to ani v prípade, že ich schováte pod oblečenie či autosedačku.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac