Krajniak povedie kandidátku KÚ do europarlamentu

Milan Krajniak povedie kandidátku KÚ do europarlamentu. Plánuje presadzovať suverénnu a samostatnú konzervatívnu politiku.

Zasadnutie vlády SR v Bratislave Milan Krajniak. Foto: Dano Veselský/TASR

„Nebudeme podržtaškou Bruselu, progresívcov ani Ficovej vláde,“ vyhlásil na tlačovke Krajniak. 

Slovenská republika bude, podľa lídra kandidátky, v EÚ vystupovať ako pokojná sila, s dôrazom na pokoj aj silu. To znamená pokojne, suverénne a sebavedome. Ako konštatoval, „doteraz boli konzervatívci a kresťania pokojní, ale nevystupovali ako suverénna a samostatná politická sila. To chceme zmeniť.“

Podľa slov Milana Krajniaka, chcú dať ľuďom na Slovensku pri ich voľbe alternatívu, aby sa nemuseli rozhodovať iba medzi Ficom a jeho spojencami alebo Progresívnym Slovensko jeho spojencami.

„Chceme zastupovať v europarlamente aj na Slovensku ľudí, ktorí vyznávajú kresťanské a konzervatívne hodnoty, a ktorí chcú suverénnu a samostatnú konzervatívnu politiku. Budeme chrániť život, kresťanské hodnoty, rodinu, deti pred LGBTIQ+ a transgender ideológiou a brániť Slovensko pred progresívnou ideologickou kolonizáciou.“ dodáva.

Pozíciu lídra kandidátky Záborská ponúkla aj Vladimírovi Palkovi, ten ju však odmietol. 

Druhú pozíciu na kandidátke Kresťanskej únie bude mať Michal Považan, ktorý je členom predsedníctva KÚ.

Milan Krajniak ukončil členstvo v hnutí Sme rodina koncom januára. 

(postoj)


Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda.
Prejsť na článok