Podkarpatské vojvodstvo poskytlo prešovskému kraju na pomoc po zemetrasení 140-tisíc eur

Podkarpatské vojvodstvo poskytlo prešovskému kraju na pomoc po zemetrasení 140-tisíc eur. Finančné prostriedky pomôžu pri odstraňovaní škôd vo Vihorlatskom múzeu v Humennom a v Podduklianskom osvetovom stredisku vo Svidníku.

„Ďakujeme, že sa aj Podkarpatské vojvodstvo pridalo k tým, ktorí nás nenechali samých a prispeli k záchrane nášho architektonického skvostu v Humennom a kultúrneho centra vo Svidníku. Táto pomoc ukazuje, aké silné a dôležité je naše partnerstvo,“ povedal podpredseda PSK Jaroslav Makatúra počas pondelkového (26. 2.) zasadnutia zhromaždenia Podkarpatského vojvodstva a osobného stretnutia s jeho maršálkom Wladyslawom Ortylom.

Ako povedala Lea Lehotská z oddelenia komunikácie a propagácie Úradu PSK, vo Vihorlatskom múzeu v Humennom spôsobilo zemetrasenie rozsiahle škody v podobe prasklín na stenách jeho 35 miestností, ako aj trhliny na vonkajších fasádach. Podduklianske osvetové stredisko vo Svidníku zaznamenalo po ničivej prírodnej katastrofe praskliny na stenách, najmä v spojoch medzi novou a starou budovou, a poškodené boli aj schody v starom objekte a obklady v budove prístavby.

(tasr)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok