Košické sídliská aktuálne ovládol pracovný ruch. Na KVP opravujú mobiliár, Južania zas likvidujú ležoviská

KOŠICE – Teplé a slnečné počasie podnietilo vedenie niektorých košických mestských častí k tomu, aby spustili okrem (pred)jarného upratovania aj údržbu mobiliára – lavičiek, odpadkových košov a prvkov na detských ihriskách. Informácie o problémoch nemajú len vďaka vlastnej kontrolnej činnosti, ale aj podnetom od všímavých obyvateľov. Na Juhu riešia iný problém.

upratovanie kVP a Juh Na KVP opravujú lavičky, v MČ Juh zasa odpratávajú ležoviská. Fotokoláž: fcb KVP – najkrajšie sídlisko v Košiciach/fcb SMsZ

Do ulíc v MČ sídlisko KVP vyrazili v týchto dňoch robotníci, ktorí nielen čistia a zametajú priestory pred blokmi, chodníky, vnútrosídliskové komunikácie od pozostatkov zimy a posypu ciest, ale venujú sa aj oprave a údržbe odpadkových košov, lavičiek, stojanov na bicykle či autobusových zastávok. Cieľom je nahradiť poškodené alebo odcudzené časti a prinavrátiť im tak funkčnosť, a novými nátermi zasa príjemný, estetický, a oku lahodiaci vzhľad.

„Okrem toho sme pokračovali v riešení vašich podnetov na zabezpečenie čistoty verejných priestranstiev. Vďaka tomuto úsiliu sa snažíme vytvoriť lepšie a príjemnejšie sídlisko pre nás všetkých. Vaša spätná väzba je pre nás veľmi dôležitá,“ znie odkaz kompetentných obyvateľom sídliska.

Nezaháľajú ani v MČ Juh, kde patria v tomto smere k najaktívnejším v meste. V spolupráci so Správou mestskej zelene v Košiciach (SMsZ) upravujú a čistia krovité porasty, ktorých je tam pomerne dosť.

„V tomto období sú kríky prehľadné, vieme ich vyčistiť a podľa potreby aj ošetriť. Práve teraz je vhodný čas na odstránenie chorých a poškodených častí kríkov, ale aj na presvetlenie a zmladenie niektorých druhov,“ znie vysvetlenie správcu k prácam na uliciach Krivá, Šibená hora, Južná trieda – Bulharská, kde zo zelene odpratali aj niekoľko vriec odpadu. Okrem toho v MČ Juh odstránili ležoviská po bezdomovcoch a následne aj tento odpad vyviezli.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok