Tragická smrť na Liptove: Pri zrážke lyžiarov zomrel 10-ročný chlapec

JASNÁ – V piatok 8. marca došlo na lyžiarskom svahu ku tragédii. Pri zrážke lyžiarov vyhasol detský život, na miesto boli vyslané záchranné zložky.

Lyžovaèka vo Vysokých Tatrách Rodina bude domov do Poľska odchádzať bez syna. Foto: TASR - František Iván

„V doobedných hodinách sme prijali oznámenie, že na lyžiarskom svahu Jasná v Demänovskej Doline, okres Liptovský Mikuláš došlo za doposiaľ presne nezistených okolností k stretu dvoch lyžiarov. Maloletý lyžiar utrpel zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahol,“ uviedla pre Žilinský Štandard hovorkyňa krajskej polície Gabriela Kremeňová.

Chlapec sa zrazil s 39-ročnou ženou, ktorá zrážku prežila, no utrpela vážne zranenia. Záchranári ju museli okamžite previesť do nemocnice. „Na miesto boli ihneď vyslané všetky dostupné policajné hliadky aj tím posttraumatickej intervenčnej starostlivosti Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline,“ dodáva hovorkyňa polície.

Podľa informácií Žilinského Štandardu rodina z Poľska bola na predĺženom víkende na Liptove, kde si chceli zalyžovať a zažiť rodinnú atmosféru. „Je to hrozná tragédia. Na miesto prišli okamžite záchranári, ktorí sa snažili chlapcovi pomôcť. Ešte dýchal a bol pri vedomí, ale za krátku chvíľu upadol do bezvedomia. Okamžite ho dali do sanitky, kde sa ho pokúšali oživiť, ale všetka snaha bola márna,“ povedal nám zdroj z lyžiarskeho prostredia.

Ako presne k zrážke oboch lyžiarov došlo vyšetruje polícia. Téme sa naďalej venujeme a správu budeme aktualizovať hneď, ako to bude možné.