Európski lídri rozhodujú o využití ruských peňazí na zbrane pre Ukrajinu. Ako sa zachová Slovensko

Počas aktuálne prebiehajúceho samitu lídrov Európskej únie nie je pravdepodobné, že príde k akceptácii návrhu Európskej komisie (EK) na konfiškáciu ziskov zo zmrazených aktív Ruskej federácie v prospech Ukrajiny.

European Council meeting in Brussels Maďarský premiér Viktor Orban a slovenský premiér Robert Fico počas zasadnutia Európskej rady v Bruseli, Belgicko, 26. októbra 2023. Foto: Profimedia.sk

Rozhodnutie totiž bude podľa vysokopostaveného európskeho diplomata, na ktorého sa odvoláva portál Deutsche Welle, blokovať Maďarsko.

„Práve teraz Ukrajina najviac potrebuje peniaze na zbrane a, žiaľ, nie na rekonštrukciu. A my sa snažíme urobiť všetko pre to, aby sme zabránili ďalšiemu ničeniu Ukrajiny,“ poznamenal nemenovaný diplomat.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.