Cestné prepojenie Ťahanoviec. Starosta Ihnát verí v tisícky podpisov pod petíciou

KOŠICE – Od zámeru k realite. Starosta sídliska Ťahanovce Miloš Ihnát už začal so zberom podpisov pod petíciu. Zatiaľ je spokojný.

Ťahanovce petícia podpisovanie V Ťahanovciach pribúdajú podpisy pod petíciu za vybudovanie ďalšieho výjazdu zo sídliska. Foto: Boris Macko

„Základom je dosiahnuť cieľ, a tým je cestné prepojenie Ťahanoviec, presnejšie Americkej triedy a Magnezitárskej ulice. Aj preto sme už začali zber podpisov,“ uviedol Ihnát s tým, že za dva dni od pondelka (8. 4.) hárky podpísalo vyše 300 ľudí. So zberom podpisov začali v pondelok o 15.00 hod.

Každý, kto má záujem, môže podpísať petičné hárky vo vestibule miestneho úradu. „Ak by takýmto tempom pribúdali podpisy každý deň do konca mája alebo júna, bolo by to fantastické. Podpísaných petičných hárkov pribúda. Prosím, podporte podpisom našu petíciu,“ apeluje starosta, ktorý predpokladá, že vyzbiera tisícky podpisov. Petíciu by následne odovzdal na magistráte a zaoberalo by sa ňou aj mestské zastupiteľstvo.

Starostu k zberu podpisov motivovala situácia týkajúca sa riešenia spomínaného výjazdu. „Pred časom som osobne investoval vlastných 500 eur, aby dopravný inžinier nakreslil prvý technický ‚nástrel‘ štúdie tohto výjazdu áut. Ako štatutár mestskej časti som bol takmer rok v tom presvedčení, že zámer je už reálne projektovaný pre územné konanie. Žiaľ, dosiaľ sa tak nestalo,“ vysvetlil starosta.

Petíciu inicioval preto, aby sa obyvatelia mestskej časti vyjadrili, či je ďalší, niekoľko desiatok metrov dlhý výjazd pre autá zo sídliska potrebný alebo nie. „Podpora obyvateľov a občanov je dôležitá. Aj takto môžu dať priamo najavo, čo je pre nich prioritou,“ uzavrel starosta, pričom dodal, že petícia môže posunúť uskutočnenie ďalšieho výjazdu bližšie k realite.