Taraba: Ministerstvá sa prerozdeľovať nebudú. SNS má záujem o post predsedu parlamentu

Minister životného prostredia Tomáš Taraba v relácii V Politike odmietol úvahy o prerozdelení ministerstiev. Zároveň avizoval, že Slovenská národná strana (SNS) má záujem o obsadenie postu predsedu parlamentu. Ohľadom nadchádzajúcich eurovolieb, v ktorých bude kandidovať ako dvojka SNS, sa vyjadril, že ani v prípade zvolenia neplánuje do europarlamentu nastúpiť.

Štvrtá schôdza vlády SR Tomáš Taraba. Foto Baumann/TASR

Post predsedu parlamentu, ktorý sa uvoľnil po víťazstve Petra Pellegriniho v prezidentských voľbách, ostáva podľa koaličnej rady v rukách Hlasu aj naďalej. O obsadenie tejto pozície už prejavila záujem SNS. „Ak by sa o tom dalo baviť, samozrejme, že Andrej Danko to neodmietne,“ uviedol Taraba v relácii televízie TA3.

Spresnil, že hoci sa Pellegrini odmietal prezentovať ako kandidát koalície, prezidentom sa stal aj vďaka mohutnej mobilizácii národných voličov. Z toho dedukuje, že Pellegrini sa neoficiálne stal kandidátom koalície aj keď nie de iure, a preto bude záležať hlavne na veľkorysosti Hlasu. „Koalícii to pomôže. Ak ten post nedostaneme, my sa o zem hádzať nebudeme,“ uviedol.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami