Je tu opäť: špeciálny vlak zamieri do Trenčína

Protidrogový vlak mieri do Trenčína. Foto: TSK Protidrogový vlak mieri do Trenčína. Foto: TSK

TRENČÍN – Multimediálna vlaková súprava ponúka unikátne prostredie pre interaktívne zážitkové vzdelávanie. Na hlavnej stanici bude pristavená už v piatok 26. apríla 2024 (koľaj č. 7) pri prvom nástupišti.

Vlak má aj tento rok upozorniť na nebezpečný svet drog. Program je určený primárne pre žiakov základných a stredných škôl. Informovalo o tom mesto na svojej oficiálnej stránke.

Revolution train je akýmsi preventívnym projektom, ktorý je založený na zmyslovom zážitku a interaktivite. Pozostáva zo 6 vagónov, 4 kinosál, 8 interaktívnych miestností a ponúka aj skutočný príbeh o drogovej závislosti. Pri deťoch od 10 do 12 rokov je nutný sprievod dospelej osoby.

„Vo vlaku sú pripravené nebezpečné miesta, napríklad autohavária, bar, stará továreň či ordinácia. Všetky priestory ponúknu simulácie, ktoré nadväzujú na filmový príbeh. Deti zo škôl, ktoré sa už prihlásili na návštevu vlaku, budú sedieť v kinosále a sledovať film. Ten skončí, plátno sa zodvihne a to, čo videli vo filme, sa zrazu objaví pred nimi. Lektor ich vyzve, aby vstúpili do toho prostredia a urobí s nimi interakciu,“ konštatuje mesto na webe. Celý príbeh trvá asi 90 minút a je určený pre deti vo veku od 12 do 17 rokov.

„V podvečerných hodinách, konkrétne o 17:30, 17:50 a 18:10, bude vo vlaku pripravený program aj pre verejnosť. V prípade záujmu je potrebné sa vopred nahlásiť a rezervovať si tak návštevu protidrogového vlaku. Jedna návšteva je totiž limitovaná počtom osôb cca 15 ľudí. Vstup je zdarma,“ dodala radnica.

Kontakty na rezervácie: [email protected], tel. č.: +420 608 405 080.

(Zdroj: mesto Trenčín)


Ďalšie články