Na Domaši „úradoval" vodník Erik. Odomkol vody obľúbenej vodnej nádrže na východe

DOMAŠA - Rekreačná oblasť Valkov, napriek, nie príliš vydarenému, daždivému počasiu, žila veselou udalosťou, tradičným obradom odomykania vôd slovenského mora - Domaše. Organizátori sa nedali zahanbiť a pripravili program, ktorý bol cielený na všetky vekové kategórie.

Domaša vodník Vodník Erik priznal, že príchod na koni je pre neho premiérou. Foto: Tasr

Podujatie s takmer dvadsaťročnou tradíciou, prilákalo na brehy Domaše viac než 500 priaznivcov. „Neboli to len domáci, ale prišli k nám aj návštevníci zo vzdialenejšieho okolia, dokonca z Košíc a Prešova. V úvode súťažilo osem družstiev vo varení najlepšieho guláša. Na jeho prípravu však prítomní nečakali so založenými rukami. Milovníci aktívneho oddychu a športovci si zmerali sily v nohejbale, volejbale i tenise, najmenší súťažili v typicky detských disciplínach,“ uviedol pre Prešovský Štandard hlavný organizátor, majiteľ vychýreného gastropodniku Miloš „Milo“ Vrábel.

Popoludní o 15-tej sa začal ceremoniál odomykania vodnej hladiny. Neobvyklé bolo, že vodník Erik (Jaškanič), ktorý vystriedal svojho dlhoročného, takmer ikonického predchodcu Fera, pricválal na hnedákovi, hoci pôvodne mal prísť na bielom tátošíkovi. Potom už s veľkým kovovým kľúčom, za jasotu prítomných, odomkol spolu s pomocníkmi, chladné vody Domaše.

Program pokračoval vyhodnotením súťaže vo varení guláša. Vavríny víťazstva si odniesli Fulimex, Fideli a Bardejovčania.

Vyvrcholením vydareného dňa bola ľudová zábava a diskotéka. Tie sa podľa slov Vrábela skončili až v skorých ranných hodinách. O hudobný sprievod sa postarali DJ Raka, DJ Paul M a hudobná skupina Altero. Indície napovedali, že niektorí návštevníci spojili otváranie vôd s oslavou Dňa matiek.

Zdroj foto: FB Domaša City Dobrá 


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok