Fico: Vláda rozhodne o postavení nového jadrového bloku v Jaslovských Bohuniciach

Slovensko postaví nový jadrový blok s výkonom do 1 200 megawattov. Využije sa na to štruktúra existujúcej jadrovej elektrárne v Jaslovských Bohuniciach. Vláda už v stredu 15. mája na výjazdovom rokovaní v Handlovej chce informovať, že je pripravená oznámiť podmienky na výstavbu jadrového bloku. Po návšteve ministerstva hospodárstva to uviedol premiér Robert Fico.

Kontrolný deò predsedu vlády SR Roberta Fica na Ministerstve hospodárstva SR Denisa Saková, Robert Fico. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Je tu odvaha tejto vlády povedať, že chceme postaviť do vlastníctva štátu úplne nový jadrový blok do 1 200 MW,“ vyhlásil premiér na tlačovej besede v spoločnosti ministerky hospodárstva Denisy Sakovej (Hlas).

Fico si myslí, že nastalo obdobie, keď štát musí reagovať na energetické potreby. Slovensko musí mať podľa premiéra zdroj, ktorý bude nielen výkonný, ale bude aj pod kontrolou štátu, čo umožní zvládať krízové situácie. Poukázal na predpovede, že v nasledujúcich dvadsiatich rokoch vzrastie potreba elektriny až o 80 percent.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami