Ministerka Šimkovičová sa môže opozícii poďakovať

12. a13. schôdza Národnej rady SR Foto: TASR/Martin Baumann

Odvolávanie ministerky Martiny Šimkovičovej bolo nedomysleným divadelným predstavením, ktoré jej len pomohlo.

Možno vás to prekvapí, ale Martina Šimkovičová je v skutočnosti veľmi populárna ministerka a pokus o jej odvolanie jej len pomohol. Samozrejme, nemyslím tým Šimkovičovej popularitu v médiách a prieskumoch. V nich vedie na opačnej strane, nedôvera k nej je najvyššia spomedzi všetkých vládnych predstaviteľov a dosahuje až 65 percent, čo je ešte viac ako má Robert Fico (64 percent) či Robert Kaliňák (63 percent).

Šimkovičová však boduje presne tam, kde to potrebuje. Stačí sa totiž pozrieť do národného tábora a do sveta alternatívnych médií, kde sa zrejme nachádza väčšina jej voličov a vidíme, že Šimkovičová môže byť pokojne najpopulárnejšou ministerkou súčasnej vlády.

Jeden príklad za všetky: V čase, keď parlament rokoval o odvolávaní Martiny Šimkovičovej, jej prišli odovzdať za jej prácu a urážky, ktoré za to schytáva, kyticu kvetov predstavitelia strany Republika. A to aj napriek tomu, že SNS a Republika sú dnes politickí rivali, ktorí sa pred eurovoľbami bijú o toho istého voliča a Šimkovičová v nich kandiduje za SNS.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami