Andrej Kiska: Tak ohavný čin, ako sa dnes udial, je útokom na základ našej krajiny a demokracie

Andrej Kiska: Tak ohavný čin, ako sa dnes udial, je útokom na samotný základ našej krajiny a jej demokracie. Exprezident to uviedol na sociálnej sieti v reakcii na atentát na predsedu vlády Roberta Fica.

Andrej Kiska Na snímke vtedajší prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska počas správy o stave republiky na pôde Národnej rady Slovenskej republiky. V Bratislave 14. júna 2017. V pozadí zľava premiér Robert Fico, predseda parlamentu Andrej Danko a podpredseda parlamentu Béla Bugár. Foto: Andrej Galica/TASR

„Teraz je najdôležitejšie zdravie premiéra. Úprimne mu prajem skoré uzdravenie. A nám všetkým želám, aby sa agresivita a polarizácia konečne skončila, pretože nenávisť plodí ďalšiu nenávisť a dnešok nám jasne ukázal, v čo dokáže vyústiť,“ uviedol Kiska.

(facebook)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac