Milovníci bieleho športu jasajú. V centre metropoly východu pribudli nové tenisové kurty

KOŠICE - Tenisu v druhom najväčšom slovenskom meste takzvane ide karta. V krátkom slede za sebou odovzdali do užívania nielen Národné tenisové centrum, ale v košickom Mestskom parku otvoril rezort VILLA SANDY aj štyri exteriérové kurty, ktoré neskôr doplnia dva celoročné interiérové, v multifunkčnej hale. Obľúbený rezort sa tak stáva silnou tenisovou baštou priamo v zelenom srdci Košíc.

Tenis Villa Sandy Po dlhej pauze nastala pre priaznivcov tenisu v Košiciach takzvaná žatva. Zdroj foto: archív Villa Sandy

Vyhľadávaná športová aktivita sa do mestskej oázy pokoja a zelene vrátila uplynulý víkend. Tenisová ponuka rezortu prinesie fanúšikom okrem špičkových kurtov aj podporu profesionálneho trénera.

„Tenis patrí do košického Mestského parku od začiatku 20. storočia. Prvé kurty tam existovali už v roku 1905 a tenis sa tu hrával až do 80. rokov. Sme radi, že sa nám po štvrťstoročí podarilo vrátiť tradíciu bieleho športu do centra mesta. V prvej fáze spúšťame ponuku exteriérových kurtov, na ktorú neskôr naviažu celoročné, v multifunkčnej hale rezortu. Kurty spĺňajú prísne kvalitatívne kritériá a sú výberom povrchov nastavené tak, aby vyhovovali začiatočníkom aj skúseným hráčom, deťom i dospelým,“ povedal generálny manažér rezortu Branislav Kováč.

Zázemím pre športové zážitky hostí je komplexná ponuka rezortu vrátane vlastného podzemného parkoviska či servisu reštauračno-kaviarenských prevádzok, prémiovej reštaurácie a kaviarne, ktoré sú situované v Národnej kultúrnej pamiatke – bývalom „Korčuliarskom pavilóne“.

Prevádzku zaradili do zoznamu Top Restaurants of Slovakia podľa bedekra Gurmán na Slovensku. Zároveň je pre milovníkov jedál, pripravovaných na živom ohni, k dispozícii servis exteriérového parkfood kiosku Point s remeselnými nápojmi a jedlami, čo ocenia práve tenisoví nadšenci ako zázemie na občerstvenie pri hre.

Prevádzky rezortu uplatňujú ideu Novej kuchyne Slovenska. Jej nositeľom je majster šéfkuchár a súčasne kapitán Národného tímu kuchárov Slovenska Jozef Hromják, držiteľ dvoch strieborných medailí z kulinárskej olympiády IKA Culinary Olympics 2024, ktorý sa umiestnil v TOP 10 kuchárov na Slovensku ako najlepší šéfkuchár v Košickom kraji na Gurmán Awards 2024.

V rámci postupného otvárania rezortu VILLA SANDY bude v roku 2024 nasledovať sprevádzkovanie taverny s otvorenou kuchyňou. „Ďalšie časti rezortu, vrátane prvého 5* hotela v regióne, wellness, nových reštauračno-kaviarenských prevádzok a zázemia šport, plánujeme postupne otvoriť v roku 2025,“ poznamenal na záver Kováč.

Zdroj foto: Archív Villa Sandy


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac