Karol Lovaš: Novinári by si mali spytovať svedomie. O spodine a dezolátoch nehovoril Robert Fico

"Novinári by si mali spytovať svedomie. O spodine a dezolátoch nehovoril Robert Fico." Povedal to katolícky kňaz a vysokoškolský pedagóg Karol Lovaš v relácii RTVS O päť minút dvanásť, kde spolu s tromi ďalšími hosťami debatovali o stave spoločnosti po atentáte na Roberta Fica. Okrem iného sa v relácii ospravedlnil ministerke kultúry Martine Šimkovičovej.

lovas2 Karol Lovaš v relácii O päť minút dvanásť. Foto: RTVS/screenshot

Jedným z najzaujímavejších vystúpení v doterajšej verejnej debate po atentáte na Roberta Fica sa stala kritika katolíckeho kňaza a dlhoročného novinára Karola Lovaša v hlavnej diskusnej relácii RTVS.

Karol Lovaš okrem iného povedal, že ak „hovoríme o zodpovednosti politikov, tak by sme si i my novinári mali spytovať svedomie. Pretože vo verejnom priestore bolo veľmi veľa vecí, ktoré nie sú v súlade s novinárskou profesionalitou.“


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.