Na telo končí a je v tom politika. Moderátor Markízy to prehnal

Snímka obrazovky 2024-05-26 o 19.32.23 Michal Šimečka a Michal Kovačič. Foto: Markíza/Na telo.

Problémy s reláciou Na telo sa skončili tak, ako sa to dalo čakať. Vybuchla. A nie, nie je za tým „lebo Fico“. Aj keď udalosti nabrali rýchly spád práve po atentáte na predsedu vlády. Relácia narazila preto, že moderátor to preháňal s jednostranným politickým aktivizmom.

Na úvod treba priznať, že pokračovanie „diskusnej“ relácie v najsledovanejšej televízii bolo neudržateľné. Nešlo to. Nebola to už otvorená politická diskusia, ale jej karikatúra. Koaličné strany odmietali spolupracovať s televíziou Markíza a špeciálne s jej reláciou Na telo. Dôvod: nedôverovali progresívnemu moderátorovi Michalovi Kovačičovi. A nedôverovali ani zástupu jeho aktivistických kolegov, ktorí si mýlili žurnalistiku s politickými kampaňami.

Toto „uvedomelé“ (woke) nastavenie redakcie umožnil ešte bývalý šéf spravodajstva Markízy Henrich Krejča. Po konfliktoch s Ficovou vládou v televízii skončil. Následne sa mu o novú prácu postaral tím predsedu SAV Pavla Šajgalíka. Ten je okrem iného aj členom správnej rady Nadácie Eset.

Od prestupu dlhoročného reportéra Krejču do kancelárie akadémie vied sa vedenie televízie pokúšalo okresať aktivistické nastavenie redakcie spravodajstva. A presadiť komerčný prístup. Markíza je predsa súkromná televízia a jej úlohou nie je bojovať po boku progresívcov proti vláde. Hlavne, ak časť jej príjmov tvorí inzercia zo štátnych zdrojov.

Jedným z horúcich problémov televízie bola relácia Na telo, v ktorej odmietali diskutovať lídri a ministri koaličných strán. Problém moderátora so zabezpečovaním hostí prerástol do problému celej televízie, ktorá namiesto politických duelov vysielala riekanky „expertov“. A popritom monológy Šimečku, Kolíkovej, Čaputovej…

Spory o budúcnosť relácie Na telo nabrali dramatický spád po atentáte na predsedu vlády. Moderátor sa pokúšal do relácie dostať ministra vnútra Šutaja Eštoka. Nakoniec neúspešne. Koalícia Markízu bojkotuje. Následne sa moderátor rozhodol, že v relácii Na telo bude komentovať atentát na predsedu vlády líder PS Michal Šimečka. Sám, bez oponenta.

Okolnosti, ktoré k tomu viedli, neboli normálne. Veď posúďte sami.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami