Dubničania sa môžu tešiť na nový skatepark a adrenalínovú zábavu

DUBNICA NAD VÁHOM – V športovom areáli pri futbalovom štadióne a workoutovom ihrisku budú mať skateri a inlineri už onedlho k dispozícii nový skatepark. Prvá etapa tohto športoviska je už takmer dokončená.

skejtpark dubnica Skatepark pri futbalovom štadióne bude lákadlom pre vyznávačov adrenalínovej zábavy. Foto: Ľubomír Chochula

Presný termín otvorenia zatiaľ nie je známy. „Budeme to ladiť tak, aby to nekolidovalo so žiadnou inou akciou. Chceme to spojiť s kultúrnym a spoločenským programom. Určite sa vynasnažíme pripraviť pekné a zaujímavé otvorenie tohto skateparku,“ povedal pre Trenčiansky Štandard primátor mesta Peter Wolf.

Podľa neho je projekt výnimočný tým, že má participatívny charakter, keďže si ho vybrali samotné deti.

„Vyplynulo to z prieskumu, ktorý sme realizovali medzi deťmi na školách. Pýtali sme sa ich, aké športovisko im v meste chýba, aké by chceli mať. Vybrali si skatepark,“ doplnil dubnický primátor.

Keďže išlo o rozsiahly projekt, je rozdelený na tri etapy. Mesto ho financuje z vlastných prostriedkov, keďže v tom čase neboli dostupné žiadne grantové výzvy či schémy, vďaka ktorým by radnica mohla čerpať financie na tento účel z iných zdrojov.

„Som rád, že sa v našom meste spektrum možností na športovanie rozšíri. Verím, že skatepark bude navštevovaný nielen Dubničanmi, ale aj širšou verejnosťou, lebo má veľmi dobré prvky a atribúty na to, aby sa tu v budúcnosti možno konali aj športové podujatia. Prajem deťom, inlinerom a skaterom, ktorí sa chcú venovať tejto športovej činnosti, veľmi pekný adrenalínový zážitok. Nech sa zabavia, zašportujú si a nadviažu nové kamarátstva,“ dodal Wolf.

Dubnická samospráva do prvej etapy, ktorá je technicky najnáročnejšia, investovala 160-tisíc eur a s výstavbou druhej etapy chce začať v septembri tohto roku.

Štúdia skateparku v športovom areáli. Zdroj: mesto Dubnica n. V.

Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac