V štátnom archíve priblížia príbeh františkánskeho kláštora v baníckom meste

20240424_095403 Františkánsky kláštor Kremnica. Foto: Mário Kaprálik

KREMNICA – Štátny archív v Banskej Bystrici, pracovisko Archív Kremnica sprístupní v stredu 12. júna svoje priestory verejnosti.

Prácu archivárov, ale aj tunajšie fondy budú môcť záujemcovia spoznávať od 10.00 do 17.00 h. Informoval o tom kremnický archív.

Deň otvorených dverí organizujú na tomto pracovisku pri príležitosti pripomenutia si 70. výročia prvého vládneho nariadenia o archívnictve, ako i Medzinárodného dňa archívov a slávnostného otvorenia historických knižných fondov mesta Kremnice.

„Súčasťou tohto podujatia budú zaujímavé prednášky a možnosť zhliadnuť uchované knižné fondy v depozite kremnického archívu či výstavu Františkáni v Kremnici,“ uviedli kremnickí archivári na sociálnej sieti.

V programe podujatia je o 11.00 h prednáška Michala Baláža pod názvom Spoza múrov kremnického kláštora. O príbehoch a nádejach františkánskeho kláštora v Kremnici sa bude môcť o 11.30 h verejnosť viac dozvedieť od Nadeždy Hraškovej.

(tasr)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...