Prieskum: Voľby by vyhral Smer, Matovič je mimo, SNS padla na tri percentá

Rudolf Huliak Andrej Danko TomᚠTaraba Andrej Danko. Foto: Jakub Kotian/TASR

Ak by sa voľby do Národnej rady konali na prelome júna a júla, vyhrala by ich strana Smer. Do parlamentu by sa celkovo dostalo šesť strán. Vyplýva to z prieskumu agentúry Ipsos pre Denník N na vzorke 1 017 respondentov v období od 26. júna do 1. júla.

Smer by si podľa najnovšieho prieskumu pripísal zisk 25,2 percenta hlasov, druhé by skončilo Progresívne Slovensko s 22,3 percenta hlasov. Tretí by pozíciu obhájil Hlas s 13,5 percentami.

Štvrtá by skončila Republika, ktorá by získala 6,8 percenta hlasov, po nej KDH 6,3 percenta. Do parlamentu by sa tiež dostala strana SaS so ziskom 6,1 percenta hlasov. Mandáty by tesne nezískali Demokrati (4,7 percenta), Aliancia (4,3 percenta) ani koalícia Slovensko (bývalé OĽANO), Za ľudí a Kresťanská únia, ktorú by volilo 4,1 percenta hlasujúcich.

SNS by podľa prieskumu dostala 3,1 percenta, Sme rodina 1,8 percenta. Ľudová strana Naše Slovensko 0,9 percenta hlasov. Iné strany by volilo 0,8 percenta hlasujúcich. Volebná účasť by dosiahla 58 percent.

Ak by sa čísla premenili na mandáty, Smer by získal v parlamente 47 mandátov, PS 42, Hlas 25, Republika 13, KDH 12 a SaS 11 mandátov.

(ispsos, n, tasr)


Ďalšie články
Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Kočnerov prokurátor Palovič vyviazol z disciplinárky, jeho prípad úplatku sa naťahuje

Prípad prokurátora Bystríka Paloviča, ktorý si podľa obžaloby pýtal úplatok v kauze Carlton, po šiestich rokoch stále nemá vytýčený ani termín pojednávania. Medzitým však čelil disciplinárnemu stíhaniu, v ktorom sa rozhodlo, že zostane prokurátorom, pretože na jeho úplatkársky prípad sa hľadí pod optikou prezumpcie neviny. Tento prípad sa...
123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

123 dní do volieb v USA. Trump v uniknutom videu tvrdí, že Biden je rozbitý a nahradí ho Harrisová

Americký portál Daily Beast zverejnil uniknuté video, na ktorom republikánsky exprezident Donald Trump sediac v golfovom vozíku opisuje svoje dojmy z debaty s prezidentom Joeom Bidenom v televízii CNN. Označil ho za „zlomenú hromadu s***iek“, podľa neho ho Demokratická strana nahradí viceprezidentkou Kamalou Harrisovou. „Proste skončil, viete – v tejto súťaži končí,“ hovorí...