Na mol opitý muž sa postrelil do nohy – a tým neskončil. Teraz ho vyšetruje polícia

policia,paska Policajná páska. Ilustračný obrázok: Polícia SR/Facebook

HEĽPA – Muž z Heľpy (okr. Brezno) sa postrelil do nohy. Bol na mol opitý, teraz ho vyšetruje polícia.

Vyšetrovateľ v Brezne začal trestné stíhanie za prečin nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami voči 39-ročnému mužovi z obce Heľpa, ktorý sa pri neopatrnej manipulácii so zbraňou postrelil do nohy.        

Zdravotníci nahlásili breznianskym policajtom strelné poranenie nohy u muža z Heľpy. Prípad okamžite začali preverovať a zistili, že sa mal poraniť sám pri neopatrnej manipulácii s jatočnou pištoľou.

„Cudzie zavinenie preverovaním vylúčili a tiež verziu, že by si zranenie spôsobil úmyselne,“ vysvetlili policajti na svojej stránke s tým, že zbraň mal doma nelegálne. Navyše, dychová skúška na alkohol u zraneného skončila s pozitívnym výsledkom približne 2,5 promile.

„Okrem jatočnej zbrane policajti u neho zaistili aj ďalšiu podomácky upravenú zbraň a 265 kusov rôznych nábojov,“ dodala polícia.

(tasr)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...