Tony Blair: Žena má vagínu a muž má penis

Žena má vagínu a muž má penis, uviedol bývalý britský premiér Tony Blair. Nerozumie, prečo politici o tejto otázke diskutujú.

„Neviem, ako sa politika dostala do tohto zmätku. Čo je žena? No, pre mňa nie je veľmi ťažké odpovedať na túto otázku. Určite som zo školy, ktorá hovorí, že biologicky má žena vagínu a muž penis. Myslím, že to môžeme povedať celkom jasne.“

Expremiér Spojeného kráľovstva povedal, že treba zachovať pre biologické ženy bezpečné priestory napríklad v šatniach a v rámci ženského športu, pretože aj po takzvanej zmene pohlavia „existujú ľudia, ktorí majú stále mužské pohlavné orgány“.

V súvislosti s transrodovými osobami označil za smiešnu zmenu terminológie, v rámci ktorej by sa napríklad nemalo hovoriť o tehotných ženách.

Pripustil, že existujú ľudia, ktorí sa cítia byť v nesprávnom tele a tí by podľa jeho slov mali mať právo podstúpiť takzvanú zmenu pohlavia. Tieto nezvratné liečebné postupy však podľa neho treba dôkladne zvážiť.

(telegrapf)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok