Súčasná koalícia pomáha návratu perverznej sexuálnej výchovy do škôl

andrej danko Andrej Danko. Foto: Jakub Kotian/TASR

Namiesto splnenia predvolebných sľubov o vytláčaní LGBT agendy zo škôl to momentálne vyzerá skôr na jej povolebný návrat.

Parlament v utorok zhodil zo stola novelu školského zákona z pera poslancov Richarda Vašečku a Anny Záborskej. Jej účelom bolo ochrániť deti pred dúhovou sexuálnou výchovou tým, že žiadal informovaný súhlas rodiča. Teda niečo, o čo pred voľbami hovorili aj strany súčasnej koalície. Paradoxne, návrh aj napriek predvolebným sľubom koalície neprešiel.

Za jeho posunutie do druhého čítania hlasovali len kluby KDH a Slovensko (bývalé OĽaNO) a štvorica poslancov zo Smeru. Ich zvyšní kolegovia, ako aj poslanci z Hlasu a SNS s výnimkou Andreja Danka (ktorý bol proti!), sa zdržali. Napriek tomu, že pred voľbami rovnaký návrh zákona podporili.

Na to, aby sme pochopili, čo sa v utorok stalo, sa potrebujeme vrátiť do obdobia, keď bol ministrom školstva Branislav Gröhling. Práve za jeho pôsobenia sa totiž na ministerstve školstva začala pripravovať kurikulárna reforma, v rámci ktorej sa mali potichu do školstva pretlačiť aj rôzne progresívne excesy ako napríklad dúhové učebnice sexuálnej výchovy.

Z dobre informovaných zdrojov z ministerstva školstva vieme, že to prebiehalo tak, že dúhoví aktivisti dostali v dostatočnom časovom predstihu echo, že sa pre nich otvára okno príležitosti a že majú začať pracovať na príprave učebníc, ktoré by vyhovovali ich požiadavkám. Dokonca sa pre nich našli peniaze z európskych grantov, ktoré tvorbu týchto učebníc financovali.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami