Ukrajinský útok na Sevastopol: päť mŕtvych vrátane troch detí, viac ako sto zranených

GQwqzB3XsAAB0XR Zranení ležia priamo na piesku po masakre na pláži v Sevastopole. Foto: Twitter/David Z

Počet obetí ukrajinského raketového útoku na mesto Sevastopol stúpol. „Žiaľ, teraz máme tri mŕtve deti a dvoch mŕtvych dospelých,“ uviedol v nedeľu na platforme Telegram Moskvou dosadený gubernátor mesta Michail Razvožajev.

Guvernér dodal, že počet zranených stúpol na 124 osôb. Podľa neho je päť detí na jednotke intenzívnej starostlivosti a s vážnymi zraneniami hospitalizovali aj sedem dospelých.

Sevastopol je prístavným mestom a námornou základňou na brehu Čierneho mora na polostrove Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014. Krym je pravidelným terčom paľby z Ukrajiny, počet obetí a zranených z nedele je však nezvyčajne vysoký.

Razvožajev ďalej uviedol, že Ukrajina odpálila päť rakiet, ktoré ruská protivzdušná obrana zachytila nad Čiernym morom, ich fragmenty však dopadli na miestnu pláž a kúsky šrapnelov spôsobili ľuďom zranenia.

Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že Ukrajina útočila na „civilnú infraštruktúru mesta Sevastopol s taktickými strelami ATACMS dodanými USA a vybavenými kazetovými hlavicami“.

„Zodpovednosť za úmyselný raketový útok na mierumilovných obyvateľov Sevastopolu nesie predovšetkým Washington, ktorý dodal tieto zbrane Ukrajine,“ napísalo ministerstvo na platforme Telegram.

(tasr, reuters, afp, est)


Ďalšie články