Spojené štáty americké sú zodpovedné za raketový útok v Sevastopole, znie z Kremľa

Spojené štáty americké sú zodpovedné za raketový útok v Sevastopole, prehlásilo ruské ministerstvo obrany o útoku Ukrajine, ktorej Washington dodal strely ATACMS. Útok si vyžiadal najmenej tri obete a stovku zranených.

„Zodpovednosť za úmyselný raketový útok na mierumilovných obyvateľov Sevastopolu nesie predovšetkým Washington, ktorý dodal tieto zbrane Ukrajine,“ napísalo ministerstvo na platforme Telegram.

Sevastopol je prístavným mestom a námornou základňou na brehu Čierneho mora na polostrove Krym, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014. Krym je pravidelným terčom paľby z Ukrajiny, počet obetí a zranených z nedele je však nezvyčajne vysoký.

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu podľa agentúry Reuters uviedlo, že Ukrajina útočila na „civilnú infraštruktúru mesta Sevastopol s taktickými strelami ATACMS dodanými USA a vybavenými kazetovými hlavicami“.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok