Dolinková odvolala šéfa ďalšieho inštitútu. Meno jeho možného nástupcu sa spája s kauzami

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas) vymenila šéfa Inštitútu zdravotných analýz (IZA). Tím odborníkov povedie osoba s pochybnou minulosťou.

Snímka obrazovky 2024-06-24 o 19.56.10 Matej Mišík. Foto: Jakub Kotian/TASR

V úrade končí Matej Mišík, ktorý inštitút viedol od júla 2020 a prakticky ho aj zakladal. Predtým mal tento úrad názov Inštitút zdravotnej politiky (IZP) a viedol ho Martin Smatana, ale rozpadol sa v prvé pandemické leto, keď Smatana odišiel na vlastnú žiadosť a nasledoval ho takmer celý tím.

Mišík okolo seba za štyri roky zhromaždil 40 odborníkov, ktorí tvoria štyri tímy. Prvý sa zameriava na epidemiologické štúdie, druhý na sektorové analýzy a zdravotnícke politiky, tretí pomáha implementovať reformu nemocníc a štvrtý rieši spustenie DRG systému.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.