Šimkovičová má problém aj s reláciou STVR Do Kríža. Vyjadrila sa aj k jej budúcnosti

15. schôdza Národnej rady SR Na snímke ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) počas rokovania 15. schôdze Národnej rady SR 27. júna 2024 v Bratislave. Foto: Jakub Kotian/TASR

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS) má v STVR osobný problém aj s reláciou Do Kríža, ktorú moderuje šéfredaktor Štandardu Jaroslav Daniška. Vyplýva to z jej slov v rozhovore pre portál Topky, ktorý zverejnili v stredu.

„Ak by som to mala hovoriť ja, osobne sama […] ja tam predsa nemôžem presadzovať svoj názor, mať svoju reláciu, do nejakého kríža a zavolám si do toho kríža len to jedno názorové spektrum,“ povedala najprv šéfka rezortu.

Jej slová boli súčasťou odpovede na novinársku otázku o tom, či sú vo verejnoprávnom telerozhlase relácie alebo iné veci, ktoré by ju vyslovene vyrušovali a o ktorých by nechcela, aby boli v budúcnosti vysielané na obrazovke.

Šimkovičová po nadväzujúcej otázke o tom, či majú diskusné relácie STVR Večera s Havranom a Do Kríža na obrazovkách budúcnosť, naznačila, že nemajú.

„To asi vyplýva z toho, čo som povedala. Nemôžeme si teraz jedno spektrum názorové tam volať a tľapkať sa po pleci, že akí sme víťazi. A brať za to od štátu peniaze, tak na to si môžu robiť niečo svoje a vysielať za svoje peniaze a živiť sa sami,“ povedala Šimkovičová.

„Ale vo verejnoprávnej televízii, keď sme do kríža, tak asi by to malo byť dva plus dva. Názorové spektrum by malo byť rozličné. A to by tam malo dostať priestor, nie len jedno,“ doplnila politička.

Ministerka taktiež zdôraznila, že na posudzovanie toho, čo je a čo nie je správne, budú vo verejnoprávnej inštitúcii programová rada, rada STVR a takisto generálny riaditeľ.

Šimkovičovej vyjadrenia pre Topky prišli krátko po tom, ako poslanci parlamentu pred zhruba dvomi týždňami zmenou zákona rozhodli o tom, že telerozhlas v súčasnej podobe končí.

(tod)


Ďalšie články
Frakcia Patrioti pre Európu naberá na realite aj sile. Koľko by mohla mať europoslancov?

Frakcia Patrioti pre Európu naberá na realite aj sile. Koľko by mohla mať europoslancov?

Novovznikajúca frakcia Európskeho parlamentu Patrioti pre Európu, ktorej vznik pôvodne ohlásili maďarský premiér Viktor Orbán a český expremiér Andrej Babiš, by už mala mať dostatočný počet členov, aby mohla oficiálne vzniknúť. Najnovším prírastkom majú byť národno-konzervatívne zoskupenia z viacerých západoeurópskych krajín. Kostru novej politickej aliancie tvoria od minulej...
Evanjelium nemožno šíriť urážkami a hnevom, povedal biskup Trstenský na Mariánskej hore

Evanjelium nemožno šíriť urážkami a hnevom, povedal biskup Trstenský na Mariánskej hore

Slávnostnou odpustovou svätou omšou v nedeľu vyvrcholila tradičná púť na levočskej Mariánskej hore. Celebroval ju spišský diecézny biskup František Trstenský. Podľa moderátora púte Jozefa Lapšanského sa počet pútnikov v nedeľu priblížil k 100-tisíc. Organizátori odhadujú, že návštevnosť v rámci celého pútnického týždňa prevýšila 400-tisíc ľudí....
120 dní do volieb v USA. Nové návrhy, ako sa zbaviť Bidena. Trump ho však ako súpera víta

120 dní do volieb v USA. Nové návrhy, ako sa zbaviť Bidena. Trump ho však ako súpera víta

V jednom z prvých rozhovorov po prezidentskej debate medzi Joeom Bidenom a jeho vyzývateľom Donaldom Trumpom na stanici CNN sa súčasný prezident javil viac pri zmysloch. Hoci aj tu sa mu podaril jeden prešľap, keď sa označil za „prvú čiernu ženu na poste viceprezidenta“. Moderátorka filadelfského rádia však tvrdí, že od Bidenovho kampaňového výboru...