Čína: Vyhlásenie summitu NATO je plné bojovnej rétoriky a lží

Čína kritizuje vyhlásenie zo samitu NATO, ktoré je podľa nej plné bojovnej rétoriky a obsah týkajúci sa Číny obsahuje provokácie, lži a ohováranie.       

„Ako všetci vieme, Čína nie je pôvodcom krízy na Ukrajine,“ uviedol hovorca čínskej diplomatickej misie pri Európskej únii. Dodal, že postoj Číny k Ukrajine je otvorený a jej cieľom je podporovať mierové rozhovory a usilovať sa o politické riešenie.

Vo vyhlásení sa ďalej uvádza, že Čína neposkytuje zbrane žiadnej zo strán konfliktu a vykonáva prísnu kontrolu vývozu tovaru dvojakého použitia vrátane civilných dronov. Bežné obchodné toky medzi Čínou a Ruskom podľa vyhlásenia nie sú zamerané na žiadnu tretiu stranu, ani by nemali byť predmetom narušenia alebo nátlaku.

Hovorca požiadal Alianciu, aby napravila svoje podľa jeho slov nesprávne predstavy o Číne a upustila od mentality studenej vojny.

(tasr, afp, reuters)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok