Vláda odvolala podpredsedníčku UUPV Sidorovú, nahradil ju Barbarič

Vláda odvolala doterajšiu podpredsedníčku Úradu pre územné plánovanie a výstavbu Milotu Sidorovú. Na tento post zároveň vymenovala Filipa Barbariča. Vybral si ho nový predseda úradu Milan Valašík.

Toho do funkcie vymenoval kabinet v stredu (10. júla), vystriedal v nej Martina Hypkého, ktorý bol nominantom ešte bývalej vlády Eduarda Hegera.

Ministri rozhodli vo štvrtok aj o výmene generálneho tajomníka služobného úradu UUPV. Namiesto Viktora Očkaya do tejto funkcie vymenovali Miroslava Štefánika.

Zároveň vláda určila novému predsedovi UUPV platové náležitosti. Ako vedúcemu ostatného ústredného orgánu štátnej správy mu prináleží funkčný plat vo výške platu poslanca, aktuálne 4 076 eur. Okrem toho získa na pokrytie nevyhnutných výdavkov za služby a iných osobných výdavkov súvisiacich s vykonávaním funkcie paušálnu náhradu v mesačnej sume 1 968 eur.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok