Čriepky Vladimíra Palka. Len tak zlikvidovať riaditeľa tajnej služby

Štan

ŠTEFAN HAMRAN Štefan Hamran. Foto: Profimedia.sk

Štandard priniesol rozhovor s bývalým riaditeľom SIS Michalom Aláčom, ktorému prokuratúra zrušila obvinenie v kauze Rozuzlenie. Predchádzajúcemu riaditeľovi Pčolinskému zrušili uznesenie v tejto veci už dávnejšie.

Pripomenulo mi to film o psychiatrickej liečebni, kde sa pacient správal normálne, ale vyšinutosť preukazoval personál.

Aláč v rozhovore hovoril normálne a logicky. Na rozdiel od autorov uznesenia o obvinení, ktoré Aláč označil za „zhluk fabulácií a klebiet“ a mal pravdu.

Pred rokom som vyjadril pochybnosti o zmysluplnosti obvinenia. Rozuzlenie bolo stratou súdnosti vyšetrovateľov.

Obvinenie bolo v podstate reakciou na to, že SIS vypracovala správu o možných manipuláciách výpovedí svedkov v práci NAKA.

No a toto vyšetrovatelia označili za založenie zločineckej skupiny a marenie spravodlivosti. Čosi nenormálne.

Niekoľko poznámok.

Sme taký štát, že v kauze, ktorá je epická svojou blúznivosťou, obviníme dvoch riaditeľov tajnej služby (plus šéfa NBÚ). Ako keby nič. Len tak. Zrejme svetový unikát.

Vláda premiéra Ódora a prezidentka Čaputová Aláča odvolali z funkcie pre nič. Predtým odvolali ministra Šimka, tiež pre nič. Bývalá prezidentka sa dnes teší slušnému ratingu a Ódor doviedol progresívcov k víťazstvu v eurovoľbách.  Ako keby nič.

Médiá zvestovateľa Rozuzlenia Štefana Hamrana pasovali za ochrancu právneho štátu. Teraz rozuzlením „Rozuzlenia“ je zrútenie kauzy a tieto médiá to nepovažujú za potrebné ani komentovať.

Súčasná opozícia do dnešných dní nepochopila, že podporovala katastrofálny prístup NAKA a ÚŠP v niektorých kauzách. A že tieto omyly štátnych orgánov potom spochybňovali ich dôveryhodnosť pri vyšetrovaní skutočnej korupcie z obdobia Ficových vlád.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami