Minister vnútra potvrdil zrušenie NAKA. Vzniknú namiesto nej tri nové útvary

O presnej podobe reorganizácie Policajného zboru bude podľa šéfa rezortu vnútra Matúša Šutaja Eštoka v najbližších dňoch informovať policajný prezident Ľubomír Solák. Nateraz minister potvrdil, že miesto NAKA budú špecializované útvary zamerané na korupciu, drogové trestné činy a terorizmus.

Matúš Šutaj Eštok. Foto: Martin Baumann/TASR

„Od prvého októbra dôjde k prvej fáze reorganizácie, o ktorej som hovoril už minimálne pol roka. Bola spracovaná policajným prezídiom na základe štatistík a na základe toho, aby boj s organizovaným zločinom, ale aj so štandardnou finančnou kriminalitou, korupciou, terorizmom a boj proti drogovej činnosti bol čo najefektívnejší,“ ozrejmil Šutaj Eštok v relácii na TA3.

Policajné prezídium uviedlo, že cieľom reorganizácie je efektívne rozloženie síl a prostriedkov. „Bližšie informácie k pripravovanej ďalšej fáze reorganizácie Policajného zboru bude možné uviesť až po uskutočnení všetkých potrebných krokov na jej realizáciu,“ dodal odbor komunikácie a prevencie Prezídia PZ.

Minister vnútra už v minulosti zdôvodnil potrebu reorganizácie personálnym podstavom v polícii, množstvom riadiacich pracovníkov, rušením špeciálnej prokuratúry, ale aj potrebou reflektovať na aktuálnu bezpečnostnú situáciu.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok