Olympijské zlato v boxe žien vyhral muž. Alžírčan Chalíf vo finále dominoval

Alžírsky boxer Imán Chalíf v neskorých piatkových hodinách zviedol súboj o olympijské zlato s čínskou boxerkou Jang Liuovou. Zápas dopadol podľa očakávaní, alžírsky športovec v ňom jasne dominoval a vo velterovej váhovej kategórii do 66 kilogramov sa postavil na najvyšší stupienok.

Paris Olympics Boxing

Chalíf ovládol prvé kolo zápasu podľa všetkých piatich rozhodcov. Tí ho zhodne bodovali pomerom 10 : 9. V druhom kole sa obraz zápasu nezmenil, rozhodcovia ho obodovali rovnako ako to predošlé. Posledné dejstvo prinieslo zvýšenú aktivitu viditeľne unavenej Číňanky. Presné kontry však Chalífovi zabezpečili jednohlasné víťazstvo aj v treťom kole. V celkovom hodnotení vyhral na body u všetkých piatich rozhodcov.

Jang Liuová a Imán Chalíf počas finále ženského boxu na olympiáde v Paríži 2024.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.