Vinárstvo roka 2024: Víno ponúka aj vegánom a ľuďom s intoleranciou

VRÁBLE – Vinári po celom Slovensku sa už chystajú na zber tohtoročnej úrody. Svoje o tom vie aj Milan Solár, spolumajiteľ vinárstva Predium Vráble, ktoré je síce mladé, získava však ocenenia na tých najprestížnejších súťažiach. Milan Solár denníku Štandard prezradil, čo stojí za popularitou jeho vinárstva, z čoho pozostáva víno pre vegánov či aké je to ekologické víno.

Milan Solár. Foto Jozef Uhlárik Obchodný riaditeľ vinárstva Predium Vráble Milan Solár si ocenenie Vinárstvo roka 2024 veľmi váži. Foto: Jozef Uhlárik

Výraznými úspechmi, a to aj na medzinárodnom poli, sa zvyknú pochváliť najmä tie firmy a podnikatelia, ktorí svoj biznis vykonávajú už dlhší čas. Vo vinárstve Predium vo Vrábľoch sa oceneniami u nás i v zahraničí môžu popýšiť už po štyroch rokoch svojej činnosti. A to je v tomto segmente naozaj nesmierna vzácnosť.

Obnovili zašlú slávu viníc

Majiteľom vinárstva je Milan Solár, ktorý je zároveň obchodným riaditeľom a vo vinárskom biznise pracuje takmer dvadsať rokov. Ďalším spolumajiteľom je Karol Prúša. Pochádza z moravskej vinárskej rodiny a v tomto svete sa pohybuje takmer päť dekád.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami