Vo Francúzsku našli telo pilota malého lietadla, ktoré sa v piatok zrútilo do mora

Záchranné zložky objavili pozostatky 65-ročného pilota malého prúdového lietadla typu Fouga Magister, ktoré havarovalo pri obci Le Lavandou v regióne Provence-Alpes-Côte d’Azur tesne pred vystúpením elitného tímu akrobatického lietania francúzskeho letectva.

Výcvikové lietadlo typu Fouga Magister krátko pred pádom do vody pri francúzskej obci Le Lavandou. Foto: The Informant/X

Na palube dvojmiestneho stroja bol len pilot, ktorý zostal uväznený v lietadle. Tento typ lietadla totiž nie je vybavený katapultovacími kreslami. Letecká šou bola po tragickej udalosti ihneď ukončená.

Lietadlá typu Fouga Magister boli uvedené do prevádzky v 50. rokoch minulého storočia a francúzska armáda ich dlhé roky využívala na výcvik či akrobaciu.

(tasr)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok