Musk po zadržaní Durova: Zuckerberga nezatknú, pretože podľahol cenzúre

Elon Musk obvinil Marka Zuckerberga z podľahnutia "tlaku cenzúry" po zadržaní zakladateľa Telegramu vo Francúzsku, pričom verejne podporil Pavla Durova.

Twitter new logo X.Com Logo - Elon Musk Elon Musk a Mark Zuckerberg. Foto: Profimedia.sk

Technologický magnát a majiteľ sociálnej siete X obvinil konkurenta a riaditeľa firmy Meta zastrešujúcej platformy Facebook či Instagram z podľahnutia „tlaku cenzúry“.

Elon Musk sa vyjadril kriticky na adresu Marka Zuckerberga po zadržaní zakladateľa sociálnej siete Telegram vo Francúzsku. Predtým sa Pavla Durova priamo zastal zdieľaním časti jeho rozhovoru s Tuckerom Carlsonom.

Musk reagoval na vlastnej sociálnej sieti na iný príspevok, v rámci ktorého sa vyskytla otázka, prečo Zuckerberga nezadržia úrady, keď platformy pod jeho vplyvom poskytujú priestor sexuálnym predátorom zameraným na deti.

„Pretože už podľahol tlaku cenzúry,“ napísal inovátor v odpovedi a dodal, že Instagram podliehajúci Zuckerbergerovej spoločnosti Meta má „masívny problém“ s predátormi pohybujúcimi sa v kyberpriestore.

Zakladateľa Facebooku však podľa Muska nezatknú, „pretože cenzuruje slobodu prejavu a poskytuje vládam […] prístup k údajom o používateľoch“.

Médiá v minulosti opakovane poukázali na trhliny v podmienkach používania sociálnych sietí Facebook či Instagram, ktoré spadajú do sféry vplyvu Marka Zuckerberga. Sociálna sieť má napríklad problém so šírením pornografie.

(min)