Progresívci o odvolávaní Šimečku: Odporúčame poslancom nerobiť si iný program

Poslanci progresívcov sa na stretnutí so šéfom SIS zúčastnia, iba keď prvým bodom programu bude vyvrátenie podozrení, že Pavol Gašpar napísal návrh na odvolanie lídra strany Michala Šimečku z postu podpredsedu parlamentu. 

IMG_8785 Martin Dubéci (v strede) na tlačovej besede Progresívneho Slovenska k odvolávaniu podpredsedu parlamentu Michala Šimečku (PS) Fotor : Reprofoto Facebook

Klub poslancov PS bude naťahovať rozpravu v parlamente. Predseda poslaneckého klubu Progresívneho Slovenska (PS) Martin Dubéci uviedol, že viacero poslancov strany sa diskusie v pléne parlamentu zúčastní. Koaličným poslancom odkázal, nech si „veľmi nerobia program na tieto dni, pretože to bude výživná diskusia“. 

Zatiaľ nie je známe, či sa schôdza na odvolávanie opozičného podpredsedu parlamentu Michala Šimečku (PS) otvorí. Návrh na jeho odvolanie podali 5. septembra zástupcovia koaličného Smeru a SNS. Strana Hlas sa zatiaľ nevyjadrila, či otvorenie schôdze podporí.

Poslanci PS si pritom stanovili podmienku, že sa na stretnutí so šéfom SIS zúčastnia, iba keď prvým bodom programu bude vyvrátenie podozrení, že Pavol Gašpar napísal návrh na odvolanie Šimečku. Zuzana Števulová, Martin Dubéci a Jaroslav Spišiak, ktorí vo výbore zastupujú progresívcov, sa tak stretnutia s Gašparom pravdepodobne nezúčastnia. 

V štvrtok PS uviedlo, že v informáciách o návrhu na odvolanie Šimečku je ako autor uvedený Pavol Gašpar. Ten odmietol, že by dokument napísal.


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac