Fico z Handlovej: Nemám traumu z atentátu, ale z práce opozície

Premiér Robert Fico tvrdí, že nemá žiadnu traumu z atentátu, ktorý na neho spáchal 15. mája v Handlovej Juraj Cintula.

Snímka obrazovky 2024-08-16 o 16.49.22 Robert Fico. Foto: Robert Fico/FB (printscreen)

Šéf Smeru však zdôraznil, že najväčšiu traumu má z toho, čo robí opozícia a niektoré médiá. Povedal to na výjazde v Handlovej, kde slávnostne otvoril Strednú odbornú školu. Do Handlovej pritom prišiel po 115 dňoch od spáchania atentátu na jeho osobu.

„Už som to povedal niekoľkokrát, opozícia tu vytvára atmosféru, ktorá môže viesť k zopakovaniu podobného príbehu. Z toho mám najväčší strach,“ prízvukoval Fico.

Zároveň ozrejmil, že v piatok popoludní bude informovať o ďalšom postupe, pokiaľ ide o správu o atentáte. „Do Handlovej som prišiel hlavne preto, že tento región potrebuje podporu. Neprišiel som sem pre spomienky, ale na štandardný pracovný výjazd a teším sa, že je tu takáto atmosféra,“ dodal šéf vládneho kabinetu.

Atentát na Roberta Fica spáchal 15. mája pred domom kultúry v Handlovej 71-ročný dôchodca Juraj Cintula. Na premiéra, ktorý prichádzal k občanom, vystrelil päť rán, z toho štyrikrát ho zasiahol z bezprostrednej blízkosti. Premiér sa zo zranení zotavoval v Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici a následne v domácej liečbe.

(gko)


Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac