Médiá ako zbrane hromadného ničenia

Takýto záver nezaznel z úst politikov, ktorí tradične očierňujú im nevyhovujúce médiá, ale padol na zasadnutí Súdnej rady. Predstavuje zhrnutie o súčasnom stave mediálneho prístupu k oblasti justície.

Vo¾ba novej predsedníèky Súdnej rady SR Predsedníčka Súdnej rady SR Marcela Kosová. Foto: Pavol Zachar/TASR

Ide o konkrétny výrok členky Rady Dany Jelínkovej Dudzíkovej, ktorý smeroval k vybraným médiám a spôsobu, akým prezentujú informácie, ktorými vytvárajú obraz nedôvery verejnosti. Nie na základe objektívnych skutočností, ale skôr podsúvaním vlastnej reality.

Pomerne ostré vyjadrenie bolo prvé svojho druhu na pôde Súdnej rady, pretože jej členovia považovali zaujatosť mediálneho priestoru za neúnosnú. Tento a podobné kritické výroky boli súčasťou rozpravy na zasadnutí Rady dňa 18. 9. 2024, ktorá sa týkala stanoviska k vyjadreniu sudcovskej iniciatívy Za otvorenú justíciu (ZOJ).

Čudná iniciatíva a jej vyhlásenie


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.