Vladimír Weiss ml. zrejme ukončil kariéru. Prezradil to Guardiola

Kapitán Slovana Bratislava zrejme odohral svoj posledný futbalový zápas proti Manchestru City. Nečakane to oznámil tréner Citizens Pep Guardiola počas pozápasovej tlačovej konferencie.

ŠK Slovan Bratislava - Manchester City Na snímke zľava Ilkay Gündogan (Manchester) a Vladimír Weiss (Slovan) v zápase 2. kola ligovej fázy Ligy majstrov vo futbale ŠK Slovan Bratislava - Manchester City. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Viem, že to bol možno jeden z jeho posledných zápasov. Ja som sa ho pýtal, čo bude robiť, možno sa vydá na kariéru trénera,“ uviedol Guardiola.

Weiss ml. sa pri odchode z ihriska rozplakal, a po zápase mal dlhší rozhovor s Guardiolom. O jeho možnom konci sa špekulovalo už pred zápasom, keď sám priznal, že jeho výkony už nie sú na úrovni, ktorú by si želal, a naznačil možnosť ukončenia kariéry.

Jeho otec, Vladimír Weiss st., ktorý ho v Slovane trénuje, zatiaľ nepotvrdil definitívny koniec, no priznal, že situácia je emocionálne náročná. O ďalšom vývoji by mali rozhodnúť nasledujúce dni. „Vladko vám povie sám ostatné veci. Som jeho otec a tréner a je mi ťažko,“ dodal.

(tasr, mm)