Na Slovensku bude dostupná nová navigácia, dá sa používať zadarmo

Slováci majú k dispozícii ďalšiu bezplatnú automobilovú navigáciu. Je ňou aplikácia Mapy.cz, ktorá v týchto dňoch získava nové funkcie.

Na Slovensku bude dostupná nová navigácia. Ilustračná fotografia: Wavebreak/Profimedia Na Slovensku bude dostupná nová navigácia. Ilustračná fotografia: Wavebreak/Profimedia

Navigácia v aplikácii Mapy.cz bola dostupná aj doteraz, ale nešlo o plnohodnotné riešenie. V porovnaní s konkurenciou, napríklad Google Mapami, jej chýbali aktuálne dopravné informácie či možnosť optimalizácie trasy.

To sa v súčasnosti mení a aplikácia má u nás ponúkať služby rovnakej kvality ako v domácom Česku. Novinkou je tiež možnosť nahlasovania zistených nehôd či dopravných obmedzení priamo vodičmi. Tieto funkcie mohli niektorí vodiči v aplikácii zaregistrovať už počas uplynulých týždňov, šlo zrejme o testovaciu prevádzku.

Aplikáciu Mapy.cz podľa jej prevádzkovateľa využíva na Slovensku asi 400-tisíc používateľov. Dostupná je na mobilných platformách Android a iOS, ako aj na ich verziách pre automobily Android Auto a CarPlay.

Prednosťou aplikácie Mapy.cz je tiež turistická mapa s vyznačenými trasami, čo je funkcia, ktorá u Google Máp úplne absentuje.

Ako to v takýchto prípadoch býva pravidlom, nové funkcie sprístupňujú jednotlivým používateľom postupne. To znamená, že niektorí už nové funkcie v Mapy.cz majú k dispozícii, ale ďalší sa dočkajú až v nasledujúcich dňoch a týždňoch.

(bra)