Nitrianska župa bude mať moderné sídlo. Úradníci naň čakali 22 rokov

Nitriansky samosprávny kraj zverejnil vizualizácie svojho nového sídla, v ktorom budú spolu všetci župní zamestnanci. Zatiaľ pracujú až v troch rôznych budovách, a to na Župnom námestí, Kupeckej ulici a v súkromnej budove na Rázusovej ulici.

Takto by mala vyzerať nová budova NSK. Zdroh Nitriansky samosprávny kraj FB Takto by mala vyzerať nová budova nitrianskej župy. Zdroj: Nitriansky samosprávny kraj/FB

Župa pred viac ako rokom začala hľadať priestory pre svoj úrad, kde by sa zmestili všetci jej zamestnanci. Historický župný dom, z ktorého plánovali urobiť sídlo úradu, sa napokon medzi alternatívy z rozličných dôvodov nedostal.

Podľa župana Branislava Becíka ani jedna z ponúk nebola vyhovujúca, a tak si poslanci odhlasovali, že si Nitriansky samosprávny kraj (NSK) pre svoje sídlo po 22 rokoch postaví novú budovu.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.