Pri Volve neďaleko Košíc má vyrásť subdodávateľský park za 130 miliónov eur

V rámci Strategického parku Valaliky by mal vyrásť subdodávateľský park Logis One Park Košice. Predpokladané investičné náklady sú vo výške zhruba 130 miliónov eur.

Foto-17 V priemyselnom parku Valaliky sa rozbiehajú práce na externej infraštruktúre. Ilustračné foto. Foto: pixabay.com/facebook

Vyplýva to zo zámeru, ktorý spoločnosť Logis Hub Valaliky tento mesiac predložila na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

„Navrhovaná činnosť bude zahŕňať súbor skladovo-výrobných objektov spolu s prislúchajúcou dopravnou a technickou infraštruktúrou na účel prenájmu budúcim užívateľom. Navrhovaný zámer nadväzuje na susednú výstavbu areálu Volva a má združovať subdodávateľské služby pre automobilový priemysel,“ uvádza investor v zámere.

Výstavba má byť rozdelená na dve etapy. Prvá má pozostávať z desiatich hál a polyfunkčného objektu so stravovaním, obchodmi a službami. Zastavaná plocha predstavuje dokopy viac ako 230-tisíc štvorcových metrov.

V halách by malo v trojzmennej prevádzke pracovať 949 ľudí a ďalších 221 v administratíve. V polyfunkčnom objekte by malo vzniknúť 45 pracovných miest.

Celkovo by malo byť k dispozícii 483 parkovacích miest. Začiatok výstavby je naplánovaný na tretí kvartál budúceho roka a s prevádzkou by sa malo začať o rok na to. Výstavba by mala byť hotová koncom roka 2027.

(tasr)