Manželku primátora Popradu nominovala Saková do dozornej rady pološtátnej spoločnosti

Jaroslava Danko, manželka päťnásobného primátora Popradu Antona Danka, je členom dozornej rady energetickej spoločnosti Východoslovenská energetika Holding. Do firmy s miliardovým majetkom sa dostala z obchodu s luxusnými nemeckými kabelkami.

461400330_1063278472474245_8405048592857969454_n Primátor Popradu Anton Danko s manželkou Jaroslavou. Foto: FB/Mesto Poprad

Na novú funkciu primátorovej ženy poukázal portál Aktuality. Nominovalo ju ministerstvo hospodárstva na čele s Denisou Sakovou (Hlas). Kto Jaroslavu Danko na post za štát našiel a navrhol, nie je známe. Na otázku portálu neodpovedal ani rezort, ani samotná Danko.

„Zo zákona som viazaná mlčanlivosťou, k tejto otázke sa nebudem vyjadrovať. Dostala som ponuku z ministerstva hospodárstva, do ktorého portfólia patrí aj energetika. Prijala som ju,“ vyjadrila sa a podotkla, že má ukončené druhostupňové vysokoškolské ekonomické vzdelanie. Zároveň nevylúčila, že sa v budúcnosti bude uchádzať aj o iné verejné funkcie.

Hovorkyňa rezortu hospodárstva Mária Pavlúsik podotkla, že „dozorná rada dozerá na činnosť predstavenstva spoločnosti a plní aj iné úlohy, ako vyplývajú z obchodného zákonníka a stanov spoločnosti“.

V spoločnosti vlastní štát 51 percent akcií prostredníctvom ministerstva hospodárstva, ostatok podielov drží spoločne s manažérskou kontrolou vo svojich rukách nemecký energetický koncern E.ON.

(max)


Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok
Mnohé samosprávy sa už dávnejšie podujali na triedený zber odevov. Netušili vtedy, že v roku 2025 bude nariadené vo všetkých krajinách EÚ triedenie textilu. Aktuálne obce a mestá žijú prípravou na túto povinnosť.
Prejsť na článok