V Bratislave by električka po rekonštrukcii trate mohla viesť až na letisko

Električková trať a jej zázemie budú kompletne vymenené. Nové koľaje, trakčné vedenie, ale aj zastávky a výhybky by mali byť osadené počas rekonštrukcie, ktorá je rozdelená na tri etapy.

električka Nové električky. Foto: DPB

Ružinovská radiála v súčasnosti končí na Astronomickej ulici, kde sa električky otáčajú. V budúcnosti však má pokračovať aj ďalej.

Po vybudovaní nového terminálu, ktorý prepojí nielen električkovú, ale aj autobusovú a vlakovú dopravu, bude trať viesť k budúcej ružinovskej stanici. Následne pôjde električka popri obchodnej zóne a ponad bratislavský obchvat. 

Električková trať by mala končiť v miestach, ktoré sa nachádzajú priamo pred budovou letiska Milana Rastislava Štefánika.

Bratislavský magistrát však ešte pred začiatkom rekonštrukcie bude musieť zmeniť územný plán a vykúpiť niektoré pozemky od ich súkromných vlastníkov.

(ta3, mja)


Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok