Trump je v prípade zvolenia za prezidenta pripravený zdaniť Čínu, ak bude blokovať Taiwan

Kandidát na post americkej hlavy štátu povedal, že ak sa vráti do Bieleho domu, Čína sa ho neodváži provokovať, pretože prezident Si Ťin-pching vie, že ten "republikán je blázon“.

APTOPIX Election 2024 Debate Donald Trump. Foto: TASR/AP

Trump povedal, že ak bude budúci mesiac zvolený za prezidenta, zavedie na Čínu clá, ak sa bude snažiť blokovať Taiwan.

„Povedal by som im, že ak pôjdete na Taiwan, je mi ľúto, že to urobím, zdaním vás na 150 až 200 percent,“ povedal.

„Mal som s ním veľmi silný vzťah,“ povedal Trump o prezidentovi Siovi. „Bol to vlastne naozaj dobrý, nechcem povedať priateľ, ale vychádzal som s ním skvele.“

Bývalý prezident tiež hodnotil svoj vzťah s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v pozitívnom svetle, keď povedal, že s ním tiež vychádzal skvele.

(mja)


Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok