Poliak skolaboval pod Veľkou Svišťovkou, oživiť sa ho nepodarilo

Horská záchranná služba (HZS) informovala, že o pomoc ich požiadali prostredníctvom tiesňovej linky 112 po tom, ako 67-ročný muž náhle skolaboval na turistickom chodníku na Tatranskej magistrále pod Veľkou Svišťovkou.

Turistka Veľká Svišťovka Ilustračné foto: Archív HZS

„Muž si pri páde poranil hlavu, stratil vedomie a nemal prítomné základné životné funkcie. Oznamovatelia udalosti započali laickú KPR. O súčinnosť pri záchrannej akcii bola požiadaná Vrtuľníková záchranná zdravotná služba z Popradu, ktorá na heliporte v Starom Smokovci pribrala na palubu záchranárov HZS,“ informovali horskí záchranári.

Po príchode na miesto záchranné zložky pokračovali v rozšírenej KPR. Pacient bol napojený na AutoPulse a letecky transportovaný do údolia. Aj napriek maximálnemu úsiliu zúčastnených, sa muža zachrániť nepodarilo. Telo nebohého záchranári odovzdali príslušníkom polície.

(tasr)


Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok