Vallo ide zužovať pruhy na Staromestskej, snáď ich nenatrie na dúhovo

Zdá sa, že sa primátor rozhodol vo svojej funkcii rozbiť bratislavskú dopravu na márne kúsky a rovno si zobral na mušku vnútorný bratislavský mestský okruh. Po Vajanského nábreží a zbytočnej cyklotrase prichádza na rad Staromestská ulica.

Staromestská ulica v Bratislave Staromestská ulica v Bratislave Foto: Pavel Neubauer/TASR

V júli minulého roku vyplávala na povrch bahnistých komunálnych vôd informácia, že občianske združenie Cyklokoalícia a spolok aktivistiek zneužívajúcich svoje deti na klimatickú hystériu s príhodným názvom Znepokojené matky vylobovali prísľub od viceprimátorky Tatiany Kratochvílovej, že sa „upokojí“ doprava na Staromestskej ulici tak, že cez ňu vznikne priechod pre peších. 

Je to, samozrejme, nebezpečná hlúposť, ktorá by spôsobovala nekonečné zápchy v oboch smeroch a zvýšila riziko pre chodcov. V „ohrozenom“ priestore je momentálne kvôli bezpečnosti už asi desať rokov postavený plot zabraňujúci ľuďom v nebezpečnom prechádzaní cez frekventovanú komunikáciu a funkčný nadchod a podchod, takže chodci môžu bezpečne prejsť na druhú stranu v oboch smeroch.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Kliknite na tlačidlo Poslať email a obdržíte odkaz na registráciu. Tým súhlasíte s obchodnými podmienkamiochranou súkromia.